Torby papierowe w gastronomii

Lokale gastronomiczne coraz chętniej przyłączają się do promocji postaw ekologicznych, korzystając z opakowań przyjaznych środowisku naturalnemu. Największą popularnością cieszą się torby papierowe. Są wytrzymałe, tanie i wygodne w użytkowaniu. Powstały z naturalnych surowców, w pełni poddawanych procesowi recyklingu.

 

Klienci doceniają odpowiedzialność ekologiczną branży gastronomicznej. Jest to doskonały sposób na budowanie pozytywnego wizerunku kawiarni, restauracji czy firm cateringowych. Ze względu na możliwość naniesienia logo lub nazwy lokalu na torbę papierową, to także skuteczna forma promocji. Dania na wynos dostarczone do klienta w tego typu opakowaniu z pewnością spotkają się z jego pozytywną oceną.


Jakie opakowania cateringowe wybrać?

Torba papierowa stanowi ekologiczną alternatywę dla plastiku, który wykazuje szkodliwy wpływ na środowisko naturalne. Rozkłada się nawet kilka wieków dłużej. Poza tym torebki foliowe często ulegają uszkodzeniu – ostre krawędzie przedmiotów powodują ich rozrywanie.


Okazuje się, że lokale gastronomiczne, które stawiają na rozwiązania przyjazne naturze, cieszą się większym zaufaniem i sympatią konsumentów. Klienci chętnie korzystają z usług firm cateringowych, które umieszczają dania na wynos w tekturowych pudełkach oraz papierowych torbach. Dostrzegając tę zależność, właściciele restauracji czy kawiarni chętniej wspierają akcje na rzecz ochrony środowiska.


Torby papierowe – ekologia, trwałość, wygoda

Dlaczego torby papierowe cieszą się tak dużą popularnością? Poza swoją ekologiczną stroną prezentują także estetyczne walory wizualne. Ich solidne wykonanie zapewnia długotrwałą wytrzymałość. Branża gastronomiczna dostrzega w nich również szansę na promocję swojego lokalu poprzez umieszczanie na powierzchni torby logo, nazwy lub najważniejszych danych kontaktowych. Tego typu opakowania coraz częściej można spotkać na eventach branżowych oraz różnorodnych targach. Warto również podkreślić ich przystępną cenę oraz szerokie spektrum zastosowań.

0
Feed

Zostaw komentarz